24.10-26.10

Vukovar

U Vukovaru održane radionice u okviru programa Coca-Colina podrška mladima za nezaposlene mlade

Trodnevne besplatne radionice obrazovnoga programa Coca-Colina podrška mladima održane su od 24. do 26. listopada prvi put u Vukovaru u Odjelu za mlade „Spajalica“, Gradske knjižnice Vukovar. Radionice su usmjerene osnaživanju nezaposlenih mladih vještinama i znanjima koja povećavaju konkurentnost na tržištu rada.

Tijekom prvoga dana programa polaznici su stjecali znanja iz područja životnih vještina, koje im je prenijela Kristina Popović Vuić, stručnjakinja Grupe Selectio, vodeće grupacije specijalizirane za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, ujedno partnera projekta. Predavanjima životnih vještina obuhvaćene su teme poput osobnoga razvoja i razumijevanja sebe, komunikacije i davanje povratnih informacija te interakcije i umrežavanja. Druga su dva dana radionica bila rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima su govorili iskusni predavači: Vesna Kezdorf, Melita Cita, Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić.

U iznimno uspješnoj prvoj godini provedbe programa osnaženo je 250 mladih u četiri hrvatska grada, a Coca-Cola HBC Hrvatska u ovoj će godini programom obuhvatiti tisuću mladih u različitim gradovima diljem Hrvatske. Uključivanjem što većega broja polaznika Coca-Cola HBC želi nastaviti doprinositi rješavanju jednoga od najvećih društvenih problema – visoke nezaposlenosti mladih – i doprinijeti njihovu ostanku i pronalasku posla u Hrvatskoj. Sudjelovanje u radionicama u okviru projekta Coca-Colina podrška mladima u prošlogodišnjemu je ciklusu pomoglo čak 30 % mladih u pronalasku zaposlenja.

Nakon pozitivnih reakcija polaznika u Vukovaru radionice programa Coca-Colina podrška mladima održat će se u Varaždinu od 7. do 9. studenoga, a svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju formalne kriterije još se mogu prijaviti za radionice putem obrasca za prijavu.