28.12-30.12

Rijeka

Radionice programa Coca-Colina podrške mladima ponovno posjetile Rijeku

Nakon odličnih reakcija polaznika radionica koje su održane sredinom studenoga u Rijeci i dodatnoga zanimanja mladih Coca-Cola HBC Hrvatska Riječanima je ponovno omogućila trodnevnu izobrazbu pod vodstvom iskusnih predavača. Mladi su Riječani od 28. do 30. studenoga imali mogućnost tijekom besplatnih trodnevnih radionica programa Coca-Colina podrška mladima usvajati životne i poslovne vještine, koje im najčešće nedostaju pri ulasku na tržište rada.

Prošle je godine 250 mladih bilo uključeno u radionice u četirima gradovima s namjerom da se što većemu broju mladih omogući dodatno obrazovanje. Program Coca-Colina podrška mladima ove će godine obuhvatiti gotovo tisuću polaznika i održati se u gradovima diljem Hrvatske. Primajući svoje potvrde o uspješnome završetku programa, mladi Riječani nisu skrivali zadovoljstvo naučenim.

Tijekom prvoga dana programa polaznici su stjecali znanja iz područja životnih vještina, kao što su osobni razvoj i razumijevanje sebe, komunikacija i davanje povratnih informacija te interakcija i umrežavanje, a mladima ih je prenosila Kristina Popović Vuić, stručnjakinja Grupe Selectio specijalizirane za savjetovanje u području ljudskih potencijala i potrage za kadrovima. Druga su dva dana radionica bila rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima su govorili iskusni predavači Vesna Kezdorf, Marija Vurnek, Melita Cita, Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić.

Sudjelovanje u radionicama programa Coca-Colina podrška mladima u prošlogodišnjemu je ciklusu pomoglo čak 30 % mladih u pronalasku zaposlenja, a životopisi polaznika ostat će u bazi Grupe Selectio, vodeće grupacije specijalizirane za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, ujedno partnera projekta.