21.11-23.11

Pula

Radionice Coca-Coline podrške mladima održane su prvi put u Puli

Besplatni obrazovni program Coca-Colina podrška mladima namijenjen je mladim nezaposlenim ljudima koji žele steći znanja i vještine tražene na tržištu rada, a trodnevne radionice programa od 21. do 23. studenoga prvi su puta održane u Puli.

Tijekom prvoga dana programa polaznici su stjecali znanja iz područja životnih vještina, kao što su osobni razvoj i razumijevanje sebe, komunikacija i davanje povratnih informacija te interakcija i umrežavanje, a mladima ih je prenosila Ana Frlan Bajer, stručnjakinja Grupe Selectio specijalizirane za savjetovanje u području ljudskih potencijala i potrage za kadrovima. Druga su dva dana radionica bila rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima su govorili iskusni predavači Vesna Kezdorf, Marija Vurnek, Melita Cita, Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić.

Nakon radionica polaznicima su uručene potvrde o uspješnome završetku programa, koje su u prošlogodišnjemu ciklusu radionica pomogle čak 30 % mladih polaznika u pronalasku zaposlenja. Potvrdu je dobila i polaznica programa Samanta Gattoni: „Sudjelovanje na radionicama iznimno je vrijedno iskustvo, a posebno sam zadovoljna izvrsnim predavačima. Drago mi je da su uspjeli svoja iskustva koja su godinama skupljali prilagoditi nama koji smo tek pred ulaskom na tržište rada. Osim toga što smo stekli znanje i nove vještine, svi smo se i dobro zabavili, pa vjerujem da će neka poznanstva prerasti i u prijateljstva“, rekla je Samanta.

U sklopu obrazovnoga programa Coca-Colina podrška mladima u prošloj je godini osnaženo 250 mladih u četirima gradovima, a u ovogodišnjemu ciklusu gotovo 1000 mladih u brojnim gradovima diljem Hrvatske. Trodnevne će se radionice u Rijeci održati od 28. do 30. studenoga, a svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju formalne kriterije još se mogu prijaviti putem obrasca.