14.11-16.11

Rijeka

Prva skupina mladih Riječana uspješno završila obrazovni program Coca-Colina podrška mladima

Trodnevne besplatne radionice programa Coca-Colina podrška mladima, usmjerene na osnaživanje vještina traženih na tržištu kod nezaposlenih mladih, od 14. do 16. studenoga prvi su put posjetile Rijeku.

Tijekom prvoga dana programa mladi Riječani stjecali su znanja iz područja životnih vještina, kao što su osobni razvoj i razumijevanje sebe, komunikacija i davanje povratnih informacija te interakcija i umrežavanje, a mladima ih je prenosila Kristina Popović Vuić, stručnjakinja Grupe Selectio specijalizirane za savjetovanje u području ljudskih potencijala i potrage za kadrovima. Druga su dva dana radionica bila rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima su govorili iskusni predavači Vesna Kezdorf, Marija Vurnek, Melita Cita, Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić.

U prošloj godini u sklopu program osnaženo je 250 nezaposlenih mladih u četirima hrvatskim gradovima, u ovogodišnjemu će ciklusu prigodu za sudjelovanje u radionicama koje će ih pripremiti za tržište rada imati gotovo tisuću nezaposlenih mladih diljem Hrvatske. Nakon radionica polaznicima su uručene potvrde o uspješnome završetku programa, koje su u prošlogodišnjemu ciklusu radionica pomogle čak 30 % mladih polaznika u pronalasku zaposlenja. Svoju potvrdu dobila je i Ankica Jurčević: „Sudjelovanje na radionicama iskustvo je koje bih preporučila svakoj mladoj osobi koja se priprema za ulazak na tržište rada. Kao posebnu vrijednost ovih radionica izdvojila bih predavače koji imaju iznimna praktična znanja, a prenose ih na zanimljiv način i uz prijateljski pristup. Uz takve predavače i druge polaznike s kojima me je povezivao zajednički izazov pred kojim se nalazimo osjećala sam se opušteno i otvoreno za nova znanja i vještine. Sigurna sam da ću zahvaljujući ovomu programu biti sigurnija i samouvjerenija pred budućim poslodavcima.”

Nakon pozitivnih reakcija zadovoljnih polaznika u Rijeci program Coca-Colina podrška mladima prvi će se put ove godine održati u Puli od 21. do 23. studenoga. Svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju formalne kriterije još se mogu prijaviti putem obrasca za prijavu.