07.11-09.11

Varaždin

Mladi Varaždinci ponovno dobili priliku stjecati vrijedna znanja i vještine na radionicama programa Coca-Colina podrška mladima

U drugome valu programa Coca-Colina podrška mladima  usmjerenoga na nezaposlene mlade od 7. do 9. studenoga u Varaždinu su drugi put u ovoj godini održane, ovoga puta trodnevne, radionice u sklopu spomenutoga obrazovnog programa.

Nakon što je prošle godine tijekom programa osnaženo 250 nezaposlenih mladih u četiri hrvatska grada, u ovogodišnjemu će ciklusu prigodu za sudjelovanje u radionicama koje će ih pripremiti za tržište rada imati gotovo tisuću nezaposlenih mladih diljem Hrvatske.

Tijekom prvoga dana programa polaznici su stjecali znanja iz područja životnih vještina kao što su osobni razvoj i razumijevanje sebe, komunikacija i davanje povratnih informacija te interakcija i umrežavanje, a mladima ih  je prenosila Ana Miletić, stručnjakinja Grupe Selectio specijalizirane za savjetovanje u području ljudskih potencijala i potragu za kadrovima. Druga su dva dana radionica bila rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima su govorili iskusni predavači Vesna Kezdorf, Marija Vurnek, Melita Cita, Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić.

U prošlogodišnjemu su ciklusu radionice pomogle čak 30 % polaznika u pronalasku zaposlenja, a svoju potvrdu o uspješnome završetku programa u Varaždinu dobila je i Tea Jurašić. „Sigurna sam kako su mi ova tri dana pomogla u pripremi za tržište rada. Na radionicama sam imala priliku čuti brojne korisne podatke: od važnosti sastavljanja kvalitetnoga životopisa,  prvoga dojma pred poslodavcem do korisnih savjeta u pogledu financijske pismenosti i razrade projektnih ideja.  Smatram kako su znanja i vještine koje sam stekla tijekom ovih radionica odlična nadogradnja mojim fakultetskim znanjima i vjerujem kako sam ih spremna primijeniti u svojemu budućem poslu“, istaknula je Tea.

Nakon pozitivnih reakcija zadovoljnih polaznika u Varaždinu program Coca-Colina podrška mladima prvi put će se ove godine održati u Rijeci od 14. do 16. studenoga. Svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju formalne kriterije još se mogu prijaviti za radionice putem obrasca za prijavu.